Порошенко готовий зробити все, щоб запрацював Лисичанський НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко готовий зробити все, щоб запрацював Лисичанський НПЗ

Енергетика
421
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко сподівається на відновлення роботи Лисичанського нафтопереробного заводу після своїх зустрічей з його власниками.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на брифінгу в Києві.
П.Порошенко повідомив, що провів переговори з виконавчим директором (ТНК-ВР, яка володіє Лисичанським НПЗ) Германом Ханом про подальшу роботу підприємства.
"Ми домовилися про прозорі правила регулювання цього ринку і домовилися про те, що будуть проведені найближчим часом консультації, які дозволять ТНК-ВР прийняти рішення про те, що завод не зупиняється, а ми (завод - УНІАН) робимо планову сезонну реконструкцію. І на сьогоднішній день мова буде йти саме про це", - сказав він.
При цьому П.Порошенко зазначив, що якщо власник прийме рішення, що йому не варто запускати завод, то держава зі свого боку зробила все, що необхідно для того, щоб завод був запущений.
"Якщо власник ставить питання про те, щоб йому навести порядок на ринку, ми повинні навести порядок на ринку і з точки зору технічного регулювання, і з точки зору антимонопольного законодавства, і з точки зору митного законодавства, і з точки зору прозорості ринку. Про це країна з власником домовилася, і далі вже... рішення власника", - сказав міністр.
Він зазначив, що влада зробить те, що їй необхідно. І підкреслив, що підхід уряду в питанні регулювання цього ринку прозорий. "Те, що треба зробити українській владі, ми зробимо. Наш підхід абсолютно прозорий. І якби у нас були проблеми, то, я думаю, що наші російські партнери не хотіли б брати участі в конкурсі щодо Юзівського родовища", - сказав П.Порошенко.
Як повідомлялося, у зв'язку з тим, що нафтопереробка в Україні продовжує генерувати збитки, компанія ТНК-ВР припинила поставки сировини на Лисичанський НПЗ з 1 березня ц.р.
Лисичанський НПЗ (Луганська обл.) - другий за потужністю в Україні завод, здатний щорічно переробляти 16 млн. тонн нафти. Завод належить російсько-британському холдингу ТНК-ВР.
ПрАТ "ЛИНІК", яке є власником виробничих потужностей Лисичанського НПЗ, входить до групи компаній ТНК-ВР в Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас