Азаров кличе канадців видобувати в Україні нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров кличе канадців видобувати в Україні нафту

Енергетика
167
Прем'єр-міністр Микола Азаров закликає канадські компанії взяти участь в розробці і видобутку нафти і газу в Україні.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів.
"Ми дуже серйозно займаємося залученням іноземних інвестицій, особливо в сфері розробки та видобутку нафти і газу. Я знаю, що в Канаді досить авторитетні компанії, що спеціалізуються на цих напрямках. І ми вітаємо роботу таких канадських компаній на території нашої країни в розробці наших родовищ", - заявив Азаров під час зустрічі з міністром міжнародного співробітництва Канади Беверлі Ода.
Він нагадав, що Україна купує газ у Росії за найвищою ціною в Європі.
"Це означає, що наші компанії, особливо металургійні, неконкурентні в порівнянні з аналогічними світовими компаніями. Тому для нас власний видобуток газу, альтернативні джерела поставок газу - принципово важливе питання. Ми зараз потребуємо серйозної допомоги та сприяння в цьому питанні", - підкреслив Азаров.
Міністр міжнародного співробітництва Канади, в свою чергу, повідомила, що Канадське агентство національного розвитку значною мірою займається питаннями надання допомоги у видобувних видах промисловості.
"Канадські підприємства, що працюють у видобувних галузях, є одними з провідних підприємств у світі. Наша робота з різними країнами в сферах гірничодобувної, гірничорудної, нафтової промисловості знаходиться на першому місці в багатьох країнах", - заявила вона.
Крім того, Ода повідомила, що нещодавно в її країні було ухвалено рішення про створення Канадського національного інституту добувної промисловості, і висловила впевненість, що Канада могла б надати допомогу в таких питаннях, як розробка стратегії, правил, питань регулювання та впровадження всіх цих правил в життя у добувній промисловості та нафтогазовій сфері.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас