Кім Чен Ин отримав всю повноту влади в КНДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кім Чен Ин отримав всю повноту влади в КНДР

501
Першого секретаря Трудової партії Кореї Кім Чен Ина 13 квітня було обрано керівником Комітету оборони КНДР, повідомляє північнокорейське Центральне агентство новин.
Комітет оборони є вищим органом військової влади в Північній Кореї. Отримавши посаду його керівника, Кім Чен Ин отримав всю повноту влади в країні, передає Лента.ру.
Раніше він вже був призначений головнокомандуючим збройними силами, головою Центрального військового комітету партії і керівником Трудової партії. Крім того, за ним закріпився неофіційний титул "великий лідер".
За день до нового призначення Північна Корея, незважаючи на протести світової спільноти, здійснила пуск ракети з супутником на борту. Запуск виявився невдалим: ракета розвалилася у повітрі і впала на дно Тихого океану.
За даними південнокорейської розвідки, наступним великим заходом на півночі півострова може стати випробування ядерного заряду.
Кім Чен Ин став фактичним керівником країни в кінці 2011 року після смерті його батька - попереднього глави КНДР Кім Чен Іра.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас