Українським аптекам заборонять бути "соціальними" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським аптекам заборонять бути "соціальними"

431
З 1 липня набере чинності положення, згідно з яким з вивісок аптек може зникнути інформація, що містить рекламу. Відповідна норма міститься в Ліцензійних умовах провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, повідомили в прес-службі Державної служби з лікарських засобів.
Як наголошується, в п. 2.12 розділу II Ліцензійних умов вказано наступне: "На фасаді будівлі, де розміщується аптечний заклад, згідно з його призначенням повинна бути вивіска з зазначенням тільки виду закладу, а саме: "Аптечний склад (база)", "Аптека", "Аптечний пункт", "Аптечний кіоск". Біля входу в аптечний заклад на видному місці розміщується інформація про суб'єкта господарювання, режим роботи аптечного закладу. Для аптек та їх структурних підрозділів обов'язково повинна бути доступна інформація про місцезнаходження чергової (цілодобової) і найближчої аптеки. За бажанням ліцензіат може встановити сигнальний покажчик, який не є рекламою".
Відповідна норма була введена з метою недопущення маніпулювання свідомістю споживачів, адже останнім часом широкого поширення набули аптечні вивіски, в яких підкреслюється, що вони нібито спрямовані на певні верстви населення, або нібито низькі ціни в них.
Як зазначила в ефірі одного з українських телеканалів перший заступник Голови Держлікслужби України Інна Демченко "Соціальна" аптека, аптека "низьких" або "кращих" цін, - якщо це є безпосередньою назвою установи, то вся ця інформація може бути розміщена на маленькій табличці біля входу, але на фасаді будівлі має бути написано тільки слово "аптека".
Скарги споживачів, проте, вказують на те, що така недобросовісна реклама часто не відповідає дійсності. Саме тому минулого року відповідні зміни були затверджені Ліцензійними умовами.
Кінцевий термін виконання даної вимоги - 1 липня 2012 року. Якщо перевірка встановить порушення цієї норми після зазначеної дати, Держлікслужба України своїм розпорядженням надаватиме 1 місяць на приведення вивіски аптечного закладу у відповідність з Ліцензійними умовами.
Якщо і після закінчення встановленого строку суб'єкт господарської діяльності не виправить порушення, його ліцензія буде анульована.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас