ТНК-ВР готує Лисичанський НПЗ до консервації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТНК-ВР готує Лисичанський НПЗ до консервації

Енергетика
844
ТНК-ВР готує до консервації Лисичанський нафтопереробний завод (НПЗ) через його збитковість. Про це на прес-конференції заявив виконавчий директор компанії ТНК-ВР Герман Хан, передає кореспондент РБК-Україна.
"Довелося зупинити поставку нафти на нафтопереробне підприємство в Україні "ЛИНІК" (колишній Лисичанський НПЗ) і проводити там заходи з можливої консервації заводу. Це захід неприємний, але, на жаль, вимушений. Торік завод приніс нам значні збитки, і за перші два місяці поточного року тенденція тільки погіршилася, тому ми змушені прийняти таке непопулярне рішення", - заявив Хан.
За його словами, в даний час завод вже не займається переробкою нафти, а здійснює останні контрактні відвантаження.
При цьому він зазначив, що для мережі заправок компанії паливо буде поставлятися з Білорусі та інших країн за прямими контактами з розрахунку співвідношення ціни і якості пропонованого продукту.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ТНК-ВР має намір продати Лисичанський НПЗ.
Приватне АТ "ЛИНІК" (Лисичанський НПЗ) входить до групи ТНК-ВР. ПрАТ займається переробкою нафтової сировини і виробництвом нафтопродуктів. За підсумками 2011 р. Лисичанський НПЗ збільшив обсяг переробки нафтової сировини на 2% - до 4,92 млн т в порівнянні з 2010 р., поставки сировини на НПЗ за вказаний період збільшилися на 6,5% - до 4,93 млн т. У 2011 р. Лисичанський НПЗ заплатив понад 3,2 млрд грн податків до бюджетів всіх рівнів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас