Росія має намір побудувати для своїх потреб близько 70 літаків Ан-124 Руслан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія має намір побудувати для своїх потреб близько 70 літаків Ан-124 Руслан

547
Росія має намір побудувати для своїх потреб близько 70 українсько-російських літаків Ан-124 Руслан, повідомив віце-прем'єр України з питань ВПК Дмитро Рогозін.
"Ан-124 побудуємо близько 20 машин для потреб Міноборони, а для приватних російських компаній - близько 50", - зазначив російський чиновник.
Рогозін при цьому додав, що "лінійка АН-ів (70, 140, 148) теж буде затребувана десятками замовлень кожен".
У той же час, в уряді РФ повідомили, що напередодні під головуванням Д.Рогозіна на засіданні Військово-промислової комісії при Уряді Російської Федерації розглянуті питання створення авіаційних комплексів військово-транспортної авіації.
"При розгляді питання порядку засідання про створення авіаційних комплексів військово-транспортної авіації була дана оцінка виконанню заходів, передбачених Державною програмою озброєння з розробки нових та модернізації існуючих, а також із закупівель військово-транспортних літаків, які серійно випускаються", - йдеться в повідомленні.
Також повідомляється, що в ухваленому Військово-промисловою комісією рішенні намічений комплекс узгоджених заходів з оновлення парку літаків усіх класів вантажопідйомності військово-транспортної авіації, подальшого розвитку підприємств авіаційної промисловості.
Нагадаємо, що 20 грудня віце-прем'єр Російської Федерації Сергій Іванов повідомив, що відновлення виробництва транспортних літаків Ан-124 Руслан відбудеться нескоро і замовникам доведеться чекати ще не один рік.
Як повідомлялося, 29 квітня 2011 року посол України в Росії Володимир Єльченко за підсумками робочої поїздки до Ульяновська (РФ) заявив, що пакет замовлень на літак Ан-124 Руслан становить 56 одиниць.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас