ФРС США буде зберігати низькі ставки до кінця 2014 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США буде зберігати низькі ставки до кінця 2014 року

Казна та Політика
189
Федеральна резервна система США поки не може забезпечити повну зайнятість в США, однак контролює інфляцію, продовжуючи виправдовувати плановане Центробанком збереження базових відсоткових ставок на нульовому рівні до кінця 2012 року, повідомила заступник голови ради керуючих ФРС Джанет Йеллен.
"Я вважаю високо стимулюючу політику адекватною за нинішніх обставин", - заявила вона, підкреслюючи, що підвищення ставок може виявитися передчасним і в 2014 році.
Заступник Бернанке вважає, що не варто підвищувати ставки навіть у планований період, якщо проблеми з високим безробіттям, європейською економікою, дефіцитом бюджетів штатів і місцевої влади не будуть вирішені, а також при незадовільному стані ринку нерухомості.
При цьому Йеллен допускає можливість подальшого стимулювання економіки США в разі потреби.
"Подальші заходи щодо пом'якшення грошової політики можуть бути зроблені, якщо відновлення економіки буде йти більш повільними темпами, ніж очікується", - зазначила банкір. У той же час вона впевнена, що якщо ФРС завершить програму продовження терміновості активів на балансі Центробанку, як і планувалося, наприкінці червня, то це не можна вважати жорсткістю грошово-кредитної політики.
Як заявила заступник глави американського Центробанку, безробіття в країні продовжить знижуватися повільно, тому ФРС ще кілька років не зможе досягти забезпечення повної зайнятості в країні.
Вона також підкреслила, що економічні прогнози, як і раніше, зберігають високий рівень невизначеності.
Тим не менш, нещодавно радники Білого дому відзначали, що в цілому економіка США продовжує відновлення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас