Платіні стурбований рівнем цін в українських готелях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіні стурбований рівнем цін в українських готелях

1293
УЄФА стурбована високим рівнем цін у готелях України напередодні проведення в країні фінальної частини Євро-2012, повідомив президент УЄФА Мішель Платіні.
"Ми трохи хвилюємося з приводу підвищення цін в українських готелях. У той же час є влада, яка, вважаю, зможе врегулювати це питання", - сказав він на брифінгу на стадіоні "Арена-Львів" в четвер.
За словами М.Платіні, французькі журналісти, що зверталися до нього, повідомили, що в Україні надто високі ціни у готелях, які відлякують гостей.
У свою чергу, віце-прем'єр - міністр інфраструктури України Борис Колесников сказав, що журналісти могли б з такою ж наполегливістю поцікавитися у власників готелів, чому напередодні Євро-2012 ціни зросли в кілька разів, і порадив провести з цього питання журналістське розслідування.
Як повідомив М.Платіні, під час наради в УЄФА обговорювалися деталі, які ще залишається доопрацювати в процесі підготовки до Євро-2012.
Як повідомлялося з посиланням на прес-службу глави держави, президент Віктор Янукович доручив Б.Колесникову та міністру економічного розвитку і торгівлі Петру Порошенкові вжити заходів для приведення цін на готельні послуги до економічно обґрунтованого рівня. "Мова йде, в тому числі, і про період проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року", - відзначає прес-служба.
За інформацією Всеукраїнського союзу громадських організацій "Рада з питань туризму і курортів" наведено готелі, які на період Євро-2012 завищують ціни в 10-12 разів, у порівнянні зі звичайними.
Так, раніше в системі бронювання booking.com пропонувалося 25 місць для розміщення в Києві на період з 15 по 16 червня 2012 року (на 15 червня запланований матч). Наприклад, проживання в кемпінгу на Трухановому острові в двомісному наметі обійдеться в EUR73,37, проживання в стандартному двомісному номері в готелі "Братислава" (Дніпровський район) - EUR134,17, проживання у хостелі D'Lux Kiev Hostel, розташованому за п'ять хвилин ходьби від Львівської площі та Софії Київської обійдеться в EUR104,82 на одну людину в восьмимісній кімнаті.
Крім того, згідно з офіційним сайтом мережі готелів Ibis, проживання в Києві в Ibis з 14 по 15 червня (1,64 км від центру міста) в стандартному двомісному номері обійдеться в EUR280, тоді як Варшавський готель Ibis з 15 на 16 червня (16 червня матч, 2,83 км від центру) на цей період пропонує спеціальну вартість до Євро-2012 в розмірі EUR52,74 проти звичайної вартості EUR115,36.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас