Fitch підтвердило рейтинг КНР "А+", прогноз - "стабільний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг КНР "А+", прогноз - "стабільний"

Казна та Політика
81
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило наданий КНР рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті на рівні "А+" і РДЕ в національній валюті "АА-", повідомляється в прес-релізі агентства.
Прогноз зміни РДЕ в іноземній валюті - "стабільний", у національній - "негативний".
Короткочасний рейтинг КНР стоїть на позначці "F1", межа странового рейтингу - "А+".
Як відзначається в повідомленні Fitch, підтримку рейтингам КНР виявляють сильні фінансові позиції країни, включаючи величезні валютні резерви й незначний розмір держборгу.
В той же час Fitch має побоювання, що банки, обсяг активів яких до кінця минулого року склав 238% ВВП ( у порівнянні з 204% ВВП в 2008 році), можуть зіштовхнутися з погіршенням якості своїх активів, що утруднить подальше кредитування реального сектору економіки. Це у свою чергу може негативно відбитися на темпах її росту або навіть призвести до необхідності підтримки стабільності фінансової системи за рахунок коштів уряду.
Додаткові ризики походять від величезного тіньового банківського сектору й поширення небанківських фінансових інститутів.
"Негативний" прогноз з РДЕ в національній валюті відбиває, насамперед, очікування експертів агентства, що найближчим часом баланс центрального уряду буде усе більш обтяжений проблемними активами фінансових інститутів, які рятуються державою.
Додатковий тиск на рейтинги виявляє відсутність прозорості щодо процесів, які відбуваються навколо держборгу, позитивних зрушень у цій галузі фахівці агентства вважають рішення уряду КНР про оприлюднення даних про стан боргу регіональних урядів.
За прогнозами Fitch, в 2012-2013 рр. економіка КНР буде рости в середньому на 8% у порівнянні з 10,5% у період з 2007 по 2011 рр. Уповільнення темпів росту буде пов'язане з наслідками буму на ринку нерухомості, а також урядовими заходами щодо обмеження інфляції та цін на житло.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас