Тимошенко погодилась лікуватися у лікарні "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко погодилась лікуватися у лікарні "Укрзалізниці"

322
Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко погодилася проходити лікування в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці". Про це заявила прес-секретар генерального прокурора України Маргарита Велькова сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.
"За нашою попередньою інформацією, точніше, за інформацією керівництва Качанівської виправної колонії, Юлія Тимошенко попередньо висловила згоду на переїзд в клініку ("Укрзалізниці")", - уточнила Велькова.
Вона також нагадала, що Генпрокуратура всіляко сприяє організації візиту німецьких лікарів, приїзд яких заплановано на найближчий час.
Від лікування в лікарні "Укрзалізниці" Тимошенко відмовилася 6 квітня ц. р. "Я категорично відмовляюся від штучно створених бутафорських умов в лікарні "Укрзалізниці", - зазначила Тимошенко.
"А щодо мого лікування - виконайте рекомендації незалежних лікарів і рішення Європейського суду з прав людини на загальних підставах", - додала Тимошенко, звертаючись до Президента України Віктора Януковича.
Нагадаємо, 4 квітня ц. р. до Міністерства закордонних справ України був запрошений посол Німеччини в Україні Ганс Юрген Гаймзет, де йому було передано прохання української сторони сприяти прибуттю в Україну німецьких лікарів, що входять до складу міжнародної медичної комісії з обстеження Тимошенко, з метою визначення відповідності умов обраного українською стороною медичного закладу рекомендаціям німецьких лікарів. Крім того, за дорученням МЗС України, Посольство України в Німеччині передало запрошення української сторони керівництву і лікарям клініки "Шаріте".
Раніше адвокат Тимошенко Сергій Власенко заявив, що клініку для екс-прем'єра повинні вибрати німецькі лікарі. "Не можуть визначати лікарню ті псевдолікарі від МОЗ, які ще вчора писали, що Тимошенко повністю здорова, і давали дозвіл на проведення слідчих та інших процесуальних дій", - переконаний Власенко.
У свою чергу Міністерство охорони здоров'я України пропонує лікувати Тимошенко в спеціалізованому стаціонарі в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" в Харкові. "Виконання рекомендацій медиків щодо лікування Тимошенко планується організувати в умовах спеціалізованого стаціонару в одній з багатопрофільних медичних установ міста Харкова, зокрема в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" у відділенні патології хребта та периферичної нервової системи", - відзначають в міністерстві. Також у відомстві підкреслюють, що заклад та його фахівці визнані міжнародним співтовариством як високоспеціалізований центр реабілітації та відновного лікування серед пацієнтів з такими захворюваннями.
На початку квітня повідомлялося, що за наполяганням уряду ФРН Тимошенко можуть відправити в одну з німецьких клінік для лікування від грижі міжхребцевого диска.
У лютому 2012 р. Юлію Тимошенко обстежили керівник берлінської клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпль і ортопед Норберт Хаас. Обидва вони дійшли до висновку, що Тимошенко не може лікуватися в тюрмі. Тому відомство федерального канцлера запропонувало уряду України дозволити Юлії Тимошенко пройти курс лікування в клініці "Шаріте".
Державна пенітенціарна служба України (ДПтС) повідомляє, що за період перебування в установах пенітенціарного відомства Тимошенко більше 50 разів відмовлялася від медичних оглядів, інструментальних та лабораторних обстежень, а також тільки протягом лютого-березня цього року 3 рази відмовлялася від проходження лікування, призначеного комісією висококваліфікованих німецьких та українських лікарів.
Зараз екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській жіночій виправній колонії в Харкові за вироком Печерського районного суду Києва від 11 жовтня 2011 р. Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас