Рейтинги банків ЄС продовжують перебувати під впливом п'яти ключових ризикових факторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинги банків ЄС продовжують перебувати під впливом п'яти ключових ризикових факторів

205
Потужна держпідтримка є найбільш важливим фактором для стабілізації кредитних рейтингів банків Європейського Союзу, в той же час через збереження невизначеності на світових фінансових ринках рейтинги продовжують перебувати під тиском п'яти ключових ризикових факторів, йдеться в прес-релізі Standard & Poor's.
На думку аналітиків цього міжнародного рейтингового агентства, заходи, вжиті фінансовими регуляторами та урядами, дали банкам регіону час адаптуватися до операційного середовища, що динамічно змінюється. Проте в короткостроковій перспективі владі потрібно продовжувати підтримувати банки, оскільки довіра до фінансового сектору ще не відновилася в повній мірі, зазначає S&P.
Серед ризиків, про які йде мова в коментарі агентства, на першому місці стоїть погіршення кредитоспроможності суверенних держав, що прямо чи опосередковано впливає і на рейтинги банків. На цьому тлі S&P не відкидає в майбутньому негативних рейтингових дій відносно кредитних організацій Євросоюзу.
Небезпека для фінансових показників банків регіону криється і в рецесії економіки в деяких країнах - на цьому тлі конкурентну перевагу мають великі гравці, які користуються підтримкою держави і мають більш широкий доступ до кредитних коштів від регуляторів і міжнародних організацій, йдеться в прес-релізі агентства.
Певні ризики S&P бачить і в нових, більш жорстких, вимогах регуляторів до капіталізації - перехідний період у деяких банків проходить складно і змушує вносити істотні зміни в бізнес-модель і цінову політику.
Великі обсяги фінансової допомоги банкам від держав в період боргової кризи помітно збільшили дефіцити бюджету в низці країн, що створює додаткове навантаження на національні економіки. З цієї причини агентство побоюється, що уряди можуть скоротити підтримку банків у майбутньому. Це, в свою чергу, послабить опірність фінансового сектора можливим шокам при збереженні волатильності на світових ринках.
"Методи, за допомогою яких банки будуть боротися із зазначеними ризиками, мають ключове значення для їхніх рейтингів", - підсумовують експерти агентства.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас