"Гаряча лінія" Ощадбанку переживає пікову активність вкладників Ощадбанку к.СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Гаряча лінія" Ощадбанку переживає пікову активність вкладників Ощадбанку к.СРСР

4328
У зв'язку з початком процесу актуалізації даних вкладників Ощадбанку колишнього СРСР Ощадбанк витримує пікове навантаження, запевнив начальник управління маркетингу, реклами та зв'язків з громадськістю Ощадбанку України Ярослава Титова.
В ефірі програми "Соціальний статус" на телеканалі Tonis вона повідомила, що, починаючи з 2 квітня, "гаряча лінія" Ощадбанку обслуговує до 70 тис. дзвінків на день, на лінії працює 500 операторів. Завдання фахівців - максимально швидко обслужити вкладників, щоб людина витратила на з'ясування дати та адреси банківського відділення, де буде проводитися актуалізація, не більше двох-трьох хвилин, а також отримала відповіді на свої запитання.
"Ми розуміємо, що категорія людей, які можуть розраховувати на отримання цих внесків - серед них досить багато літніх людей, які з першого разу щось недочули, щось не зрозуміли, тому тут потрібно запастися терпінням і роз'яснювати, роз'яснювати, роз'яснювати...", - прокоментувала ситуацію Титова.
Вона підкреслила, що встановлені Ощадбанком часові періоди для обслуговування кожної вікової категорії є умовними, і якщо літні люди з якоїсь причини не встигнуть актуалізувати свої дані в обумовлені терміни, вони зможуть зробити це пізніше.
"Ми їх приймемо в інший час. Програма розрахована до кінця року, не потрібно вважати, що йому виділили всього 20 днів. Якщо він не встиг за станом здоров'я або з інших причин - щоб він ні в якому разі не хвилювався. Він все встигне. Під нього гроші, вже можна сказати, будуть зарезервовані в бюджеті", - зазначила Титова.
За її словами, на компенсацію 1 тис. грн. можуть розраховувати громадяни, внесок яких в Ощадбанку к.СРСР перевищував 1 тис. радянських рублів. "Якщо там було 50 радянських карбованців, їх у 1997 році проіндексували, помножили на 1,05, то на виході людина отримає 50 з чимось гривень, а не 1 тис. грн. Тисячу гривень отримують лише ті вкладники, у кого на компенсаційних рахунках суми понад тисячі радянських рублів, і які мали внески до 2 січня 1992 року", - сказала фахівець Ощадбанку.
Титова підкреслила, що людина, маючи кілька ощадкнижок, може при бажанні об'єднати всі свої компенсаційні рахунки в єдиний і отримати за нього тисячу гривень.
Як повідомлялося, з 2 квітня Ощадбанк почав процес актуалізації даних в "Реєстрі вкладників заощаджень громадян", під час якого вкладники Ощадбанку колишнього СРСР повинні будуть підтвердити свою реєстрацію в даному реєстрі. Банк пропонує кожному вкладнику зателефонувати на безкоштовну телефонну лінію або заповнити реєстраційну форму на сайті Ощадбанку і дізнатися дату та адресу відділення, де буде проводитися актуалізація. Всі клієнти умовно поділені на вікові категорії: з 2 по 20 квітня банк буде обслуговувати громадян, вік яких перевищує 80 років, з 21 квітня по 20 травня - від 70 до 79 років, з 21 травня по 20 червня - від 60 до 69 років, з 21 червня до 20 липня - від 50 до 59 років, з 21 липня - вкладників, молодших 50 років. Процедура актуалізації не впливає на черговість виплат, при яких вікові категорії враховуватися не будуть. Претендувати на виплати в цьому році можуть тільки громадяни, які перебувають в реєстрі, і не отримали компенсацію в 2008 році. Це люди, які розмістили свої грошові заощадження в установах "Ощадбанку СРСР" до 2 січня 1992 року, і є громадянами України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас