Попов розпорядився завершити опалювальний сезон у Києві 16 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов розпорядився завершити опалювальний сезон у Києві 16 квітня

237
У Києві завершується опалювальний сезон. Відповідне розпорядження підписав голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.
Як повідомляє передає прес-служба КМДА, 16 квітня теплоносій перестануть подавати в житлові будинки та об'єкти соціальної інфраструктури. Школи, дитячі садки та медичні установи будуть відключати від систем опалення виключно за їх письмовими заявками.
Відразу по завершенні сезону, згідно з дорученням Попова, у столиці почнеться активна підготовка до нового сезону 2012-2013 років. У підготовчий період відповідні служби міста замінять найбільш проблемні ділянки мереж, які під час моніторингу були виявлені фахівцями і своєчасно зафіксовані.
Значну увагу приділятимуть і якості проведення випробувань теплових мереж, підготовки теплоспоживаючого обладнання житлових будинків і об'єктів соціальної сфери. Нагадаємо, що взимку через низку аварій без опалення по кілька днів сиділи чимало киян. Найбільшою стала аварія на газопроводі високого тиску, від якого живиться районна котельня "Відрадний" ПАТ "Київенерго", в результаті чого тепла не було в 704 будинках.
Зазначимо, що вже почала підготовку до нового опалювального сезону НАК "Нафтогаз". В кінці березня в компанії повідомили, що почали закуповувати природний газ для закачування в ПСГ.
"Для забезпечення фінансування закупівлі природного газу компанія оголосила конкурс на залучення кредиту в сумі близько 2 млрд дол. терміном до 7 років", - йдеться в повідомленні "Нафтогазу". Згідно з повідомленням "Укратрансгаз" закачування блакитного палива в ПСГ почнеться орієнтовно в травні 2012 р. Протягом двох тижнів у квітні, після закінчення опалювального сезону потрібно перевірити стан сховищ та їх готовність до подальшої експлуатації.
Так само гостро стоїть питання економії енергоносіїв у сфері ЖКГ. Профільний міністр Анатолій Близнюк доручив підприємствам з виробництва та транспортування тепла в новому опалювальному сезоні вийти на 10% економії природного газу, а також інтенсивно впроваджувати альтернативні джерела енергії. В цілому, в Мінрегіоні ставлять завдання довести обсяги економії газу до 3 млрд куб. м. У відомстві зазначають, що Україна не має достатнього досвіду в енергозбереженні. Заходи економії впроваджувалися безсистемно протягом останніх 20 років.
За словами Анатолія Близнюка, ще в минулому році Мінрегіон розробив проект концепції державної цільової програми модернізації та розвитку систем теплозабезпечення України на наступні 10 років.
За результатами минулого року, підприємства ЖКГ України заощадили близько 1 млрд куб. м газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас