ЦВК: Україна - перша в світі за розвитком технологій фальсифікації виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК: Україна - перша в світі за розвитком технологій фальсифікації виборів

702
Україна на першому місці в світі за рівнем розвитку технологій фальсифікації виборів.
Про це в інтерв'ю НБН заявила Заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна.
При цьому вона зазначила, що "всі фальсифікації проходять на низовому рівні - в дільничних виборчкомах". "І яким би досконалим не був закон, завжди члени комісії, які домовилися його порушити, знайдуть спосіб, як це зробити. Кожні наступні вибори доводять, що меж винахідливості на цьому терені немає", - зазначила вона.
"Законом передбачена можливість зміни виборцем місця голосування. Коли приймався закон про держреєстр виборців, у нас була пропорційна система виборів, і не мало значення, на якому окрузі виборець буде голосувати. Зараз же є можливість організувати масові міграції в день голосування і істотно "підкоректувати" результати виборів у мажоритарних округах. І це буде цілком легально. Інших легальних методів "коректування" результатів виборів в самому законі немає. Повторюся, все залежить від конкретних людей - членів комісій", - вважає Усенко-Чорна.
За її словами, рівень відповідальності і правової культури членів комісій, "продемонстрований на останніх місцевих виборах, наприклад, в Обухові, мене шокує".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас