Олімпійський неспокій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олімпійський неспокій

Казна та Політика
270
Про те, що близько 40 приватних підприємств вирішили спільно відстоювати свої інтереси, стало відомо британській The Telegraph. За її даними, в неформальний союз об'єдналися власники і керуючі транспортних компаній, друкарень, гаражів, кафе і магазинів, що базуються в східному Лондоні. Очолив рух "розсерджених" бізнесмен Грем Фелпс, який займається автоперевезеннями. Визнаючи, що майбутня Олімпіада може принести чималу вигоду Лондону і всій Британії, бізнесмени попереджають про потенційний збиток їхньому бізнесу. Причиною служать жорсткі обмеження, які лондонська мерія планує вводити на дорогах міста на час Ігор. Так, очікується, що вантажні машини зможуть в'їжджати в певні райони міста лише з півночі до шостої ранку.
За словами фінансового директора компанії-дистриб'ютора продуктів Майкла Спінкса, він уже втратив клієнтів через їх побоювання, що влітку бізнесмени не зможуть повною мірою виконувати свої зобов'язання. А Грем Фелпс готується до того, що його компанія в кінці липня-на початку серпня працюватиме лише на 30%. "Більшість з нас оперує мізерними прибутками, так що навіть один невдалий місяць може стати катастрофою", - попереджає Фелпс, закликаючи оргкомітет Ігор виділити з бюджету на 12 млрд фунтів кошти на компенсації бізнесменам. У разі відсутності реакції на цю пропозицію він разом зі своїми однодумцями планує подати в суд на організаторів Олімпіади.
Втім, як запевнили в мерії Лондона, вони роблять все можливе для того, щоб мінімізувати незручності для бізнесу і британців. Повністю уникнути проблем не вдасться, адже зазвичай жителі і гості Лондона за день здійснюють 12 млн поїздок на наземному і підземному міському транспорті, а під час Олімпіади ця цифра збільшиться на 3 млн. Але колапс, як сподіваються в Лондоні, буде попереджено завдяки цілому комплексу заходів, що включають закупівлю нових автобусів, поїздів і громадських велосипедів, а також виділення під олімпійські потреби спеціальних смуг на дорогах. Робота ведеться і з приватним бізнесом - влада активно закликає керівників фірм скоригувати час роботи співробітників або взагалі перевести їх на віддалений режим діяльності.
В оргкомітеті запевняють, що 75 пенсів від кожного вкладеного в Олімпіаду фунта - інвестиції в майбутнє. Велика частина грошей буде якраз направлена в східний Лондон, і зокрема в район Стратфорд, де розташовується Олімпійський парк. Він завжди вважався однією з найбільш забруднених і депресивних частин Лондона, але вже приведений в порядок. Після ж ігор Стратфорд стане одним з головних центрів британської столиці: на місці Олімпійського села виникне житловий комплекс на 2,8 тис. квартир, а навколо спортивних споруд буде розбитий парк королеви Єлизавети II. "Так що благополуччю бізнесу ніщо не загрожує, - заспокоюють підприємців організатори Ігор. - Треба лише трохи потерпіти".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас