Син Ахметова Дамір став членом наглядової ради "Метінвесту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Син Ахметова Дамір став членом наглядової ради "Метінвесту"

769
До наглядової ради найбільшої української гірничо-металургійної групи "Метінвест" введений Дамір Ахметов, в сферу компетенцій якого будуть входити питання стратегії, корпоративного розвитку та управління, а також питання виробничої ефективності.
Згідно з прес-релізом компанії, в рамках переходу на континентальну модель корпоративного управління, яка передбачає чіткий розподіл функцій між менеджментом і наглядовою радою, акціонери також вивели зі складу наглядової ради "Метінвесту" генерального директора Ігоря Сирого.
При цьому уточнюється, що на даний момент наглядова рада групи складається з дев'яти директорів, два з яких є незалежними.
Нагадаємо, наприкінці березня Metinvest BV, яка є холдинговою компанією групи "Метінвест", купила 10% підприємства Єнакіївський коксохімпром.
"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.
Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) і "Смарт-холдинг" (23,75%), які спільно керують компанією.
До групи СКМ входять компанії "Метінвест Холдинг", ДПЕК, "Фарлеп-Інвест", "Оптима Телеком", "Сегодня Мультимедиа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Рітейл" та інші.
100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас