Влада хоче самостійно оплатити заборгованість регіонів за ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада хоче самостійно оплатити заборгованість регіонів за ЖКГ

Казна та Політика
381
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді виділити місцевим бюджетам 4,6 млрд.грн. субвенцій для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Відповідна норма міститься в законопроекті про внесення змін до державного бюджету України на 2012 рік № 10317, зареєстрованому урядом 9 квітня.
Джерелами фінансування субвенції визначено надходження до спеціального фонду держбюджету податкового боргу, в тому числі реструктуризованого або розстроченого, підприємств електроенергетичної та вугільної галузей з податку на прибуток (1,02 млрд гривень), податку на додану вартість (0,6 млрд), плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення (0,03 млрд).
Також субвенція буде виділятися з частини чистого прибутку державних унітарних підприємств та їх об'єднань, що вилучається до бюджету, дивідендів компаній з держчасткою (0,18 млрд), а також дивідендів, нарахованих на акції за результатами фінансово-господарської діяльності за 2011 рік публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" (2,74 млрд гривень).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас