Біоетанол - не панацея для здешевлення бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біоетанол - не панацея для здешевлення бензину

Енергетика
548
Експерт ринку нафти і нафтопродуктів Сергій Куюн висловив думку, що розбавлення бензину біоетанолом не здешевить його. Зараз, на його думку, потрібно очистити ринок від фальсифікату, а вже потім вводити програму біоетанолу.
"Тому що, по суті, спирт сьогодні або біоетанол, він коштує приблизно стільки, скільки і бензин. Тут головна мета цієї програми (розбавлення бензину біоетанолом) - знизити залежність від імпортних енергоносіїв", - сказав він.
Куюн також відзначив, що сьогодні на ринку нафтопродуктів, особливо в сфері якості палива, спостерігається повний хаос.
"Це визнав вже і сам уряд, який намагається, то скасовувати технічні умови, то боротися з міні-НПЗ. Але в цілому, ми бачимо, яка кількість скарг споживачів на якість палива, і я вважаю, що в цих умовах, коли немає порядку на ринку, введення ще одного дестабілізуючого елемента без належного контролю з боку держави призведе до погіршення якості палива на ринку і до неконтрольованої ситуації. Тому потрібно для початку навести порядок і повністю очистити ринок від бодяги і фальсифікату, який є, а потім вводити такі цивілізовані програми як програма біоетанолу", - сказав він.
Нагадаємо, міністерство енергетики та вугільної промисловості підготувало законопроект про обов'язковий вміст в бензині 5% біоетанолу, починаючи 1 січня 2013 року, і 7% - з 2014 року, заявив глава Міненергетики Юрій Бойко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас