За спробами блокувати видобуток сланцевого газу в Європі стоїть "Газпром" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За спробами блокувати видобуток сланцевого газу в Європі стоїть "Газпром"

Енергетика
652
За спробами блокувати видобуток сланцевого газу в Європі стоїть російський газовий монополіст "Газпром". Про це заявив польський євродепутат Богуслав Сонік, який представить в Європейському парламенті завтра, 10 квітня, звіт про видобуток сланцевого газу, передає "Польське радіо".
Документ свідчить, що процедура не становить небезпеки для екології, якщо фірми не порушують технології видобутку. Нових норм охорони природи вводити не потрібно, достатньо виконувати наявні, зазначив Сонік. За його словами, зараз в Європі є сильне лобі щодо заборони видобутку сланцевого газу.
"Ми були свідками блокування видобутку сланцевого газу під різними екологічними гаслами. Ці постулати офіційно проголошував теж "Газпром", відбувалися різні маніфестації для блокування пошуків покладів і видобутку нетрадиційного газу", - розповів Сонік.
За словами політика, німецькі політики підтримували російського газового монополіста, оскільки дві країни разом будували газопровід Nord Stream. Несхвально на видобуток сланцевого газу в Європі дивилася також Франція, так як хотіла розширювати будівництво АЕС, в тому числі і в Польщі, підкреслив польський євродепутат.
Нагадаємо, 15 березня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що тендер на розробку українських родовищ сланцевого газу буде оголошено найближчим часом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас