В Януковича відхрестились від "палацу на воді" в Межигір'ї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Януковича відхрестились від "палацу на воді" в Межигір'ї

944
В Адміністрації президента стверджують, що президент Віктор Янукович особисто не є власником дебаркадера в "Межигір'ї", фото якого оприлюднила "Українська правда".
Про це йдеться в коментарі АП, який розмістила в своєму Facebook журналіст 5 каналу Тетяна Даниленко.
"Президенту на території села Нові Петрівці ("Межигір'я") належить 2-поверховий будинок, в якому в минулому році були журналісти. Крім цього, для забезпечення робочих зустрічей Януковича Державне управління справами орендує офісне приміщення поруч з місцем проживання президента", - сказано в ньому.
"Інші приміщення на території села Нові Петрівці президенту не належать. Фотографії об'єктів, що належать або орендованих для президента, неодноразово публікувалися на сайті президента. Вид жодного з цих приміщень не збігається зі знімками, які були опубліковані сайтом "Українська правда", - заявили в Адміністрації президента.
Як відомо, "Українська правда" опублікувала фото інтер'єрів дебаркадера "Галеон", який розташований в нижній частині "Межигір'я", на березі Київського моря. Об'єкт призначений для відпочинку Януковича з друзями на воді, здебільшого, в літній час. "УП ніколи не стверджувала, що об'єкти "Межигір'я" належать фізичній особі Януковичу. Йому на території Межигір'я формально належить лише скромний будинок, куди він запрошував журналістів. Інші об'єкти, в тому числі і дебаркадер, належать підставний фірмі "Танталіт", близькій до сім'ї Януковича", - пише УП.
За даними видання, директором "Танталіта" є довірена особа сім'ї Януковича Павло Литовченко. Віктор Янукович-молодший виписав на Литовченка довіреність до 2013 року, а в 2000-му Литовченко працював юристом у фірмах Олександра Януковича. Віктор Янукович-молодший зізнався, що Павло Литовченко - це людина, "яка веде різні юридичні питання". 99,97% акцій "Танталіта" оформлені на підставні фірми з Австрії та Ліхтенштейну.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас