"Газпром" дав знижку Eni заднім числом з початку 2011р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" дав знижку Eni заднім числом з початку 2011р

Енергетика
504
Коригування умов контракту на постачання російського газу в Італію на адресу компанії Eni, про яке сторони домовилися 1 березня, діє ретроактивно з початку 2011 року, повідомив покупець.
За даними звітності "Газпрому", в 2011 році поставки російського газу в Італію склали 17 млрд кубометрів. У тому числі 3 млрд кубометрів становлять поставки незалежним імпортерам - значить на частку Eni залишається 14 млрд кубометрів. У минулому році середня ціна постачань російського газу на Апенніни склала $410 за тисячу кубометрів. В "Газпромі" не раз говорили, що знизили ціну європейським покупцям приблизно на 10%. Це означає, що через ретроактивний перегляд ціни поверненню підлягає до $600 млн. Однак Eni, як і раніше, не вибирає контрактні обсяги за умовами take-or-pay. А значить, повернення переплати компенсується штрафами за недобір газу.
Ретроактивне зниження контрактної ціни спричинить за собою перегляд розміру вже сплаченого мита за цими договорами. Компанія вже попередила інвесторів, що "існує ризик тривалих арбітражних суперечок з митними органами через їх відмову в здійсненні коригування митної вартості та повернення зайво сплаченого вивізного мита за фактом зменшення вартості поставленого газу".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас