Росспоживнагляд приїде з новою перевіркою українських сироварів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росспоживнагляд приїде з новою перевіркою українських сироварів

Аграрний ринок
204
У найближчі дні в Україну знову будуть направлені фахівці для інспекції підприємств, які мають намір постачати сир на російський ринок.
Про це повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко, передає Інтерфакс.
"Нова перевірка може відбутися на цьому тижні. Дата ще не визначена", - сказав Оніщенко.
Нагадаємо, "сирний" скандал розгорівся в кінці минулого року після того, як головний державний санлікар РФ Геннадій Онищенко не виключив, що російська санітарна служба обмежить ввезення з України аграрної продукції через негативні наслідки, до яких може призвести передача в Україні функцій з контролю за харчуванням людей ветеринарній службі.
Наприкінці березня фахівці Росспоживнагляду провели перевірку українського заводу "Гадячсир", який збирався постачати сир у Росію. За результатами аналізу виробництва були виявлені порушення.
3 квітня Оніщенко відвідав Київ і після переговорів з керівництвом українських відомств заявив, що "сирна" проблема буде вирішена після виконання російських вимог.
5 квітня він повідомив, що з українською стороною досягнута домовленість направити інспекцію в понеділок, 9 квітня, "якщо не виникнуть якісь додаткові обставини".
Дві країни також вирішили створити спеціальну групу, яка "буде гармонізувати вимоги, підходи, адміністративні регламенти" і займеться врегулюванням "непорозумінь, які можуть виникнути між двома країнами в майбутньому".
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас