У мережі з'явився новий троян для Windows — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У мережі з'явився новий троян для Windows

1578
Фахівці опублікували інструкції з відновлення контролю над зараженою системою.
Експерти з деяких компаній, що спеціалізуються на інформаційній безпеці, повідомляють про новий троян-здирник для Windows. Заразивши комп'ютер, шкідливий додаток відображає користувачеві повідомлення про те, що поліція виявила серед файлів, що зберігаються на системі, протиправні матеріали. Для отримання коду розблокування Windows жертві пропонується заплатити штраф у розмірі 100 євро, передає SecurityLab.
Фахівці з F-Secure попереджають, що повідомлення відображає вірус і зловмисникам ні в якому разі не потрібно платити. Інструкції щодо здійснення розблокування можна знайти тут. Аналогічні інструкції надали фахівці з компанії Microsoft.
За словами експертів, навіть якщо хтось здогадається, що повідомлення фальшиве, текст звинувачення створює "стримуючий ефект", здатний примусити користувача не звертатися по допомогу IT-фахівців.
В Trend Micro, в свою чергу повідомляють, що розповсюджувачі вірусу також причетні до афер з трояном DNSChanger. "Люди які поширюють цей вірус, активно впроваджують низку інших загроз та інвестують цей бізнес, - вважає старший науковий співробітник Trend Micro Девід Санчо (David Sancho). - Наприклад, нам вдалося виявити, що вони спонсорували DNSChanger, також відомий як Nelicash протягом декількох років".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас