Українські іпотечні кредити - одні з найдорожчих у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські іпотечні кредити - одні з найдорожчих у світі

874
Поки влада обіцяє доступне житло і недорогу іпотеку, середня реальна ставка кредиту на нове житло на початку березня склала від 17% до 18,5% річних залежно від терміну позики і розміру авансового платежу.
Дорожче житло обходиться лише громадянам країн Латинської Америки - 20-30%. Навіть у Росії, де іпотека, за оцінками аналітичного центру Penny Lane Realty, недоступна для 70% населення, відсоткова ставка плаває навколо 12-13%.
У Туреччині та Греції вона доходить до 8%, в США становить близько 5-6%, в країнах же Західної Європи реально взяти іпотеку під 4-4,5%. Варто також зазначити, що згідно з рейтингом Doing business, який щорічно складає Світовий банк, Україна в 2011 році стала світовим лідером за кількістю сплачуваних податків.
Експерти підрахували, що український бізнес у тій або іншій формі виплачує 135 різних податків. Румунія, яка йде на другому місці, значно відстала - в цій країні існує тільки 113 податків. Інші ж країни недотягують і до сотні.
Однак, в самій Державній податковій службі України спростували дану інформацію. Мовляв, автори рейтингу порахували не лише податки, а й різні платежі (Пенсійний фонд, Фонд соцстраху та ін.). Правда, українському бізнесу від цього не легше - платити все одно доводиться більше від всіх у світі.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас