Порошенко пообіцяв, що з гривнею все буде добре — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко пообіцяв, що з гривнею все буде добре

Валюта
1316
Умов для різкої девальвації гривні поки не існує. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко в ефірі телеканалу ТВі, пишуть Подробности.
"З гривнею все буде добре. Не хвилюйтеся", - заявив він.
"Є об'єктивні показники, які яскраво демонструють. Перший показник це платіжний баланс. Це скільки країна продає і скільки вона залучає, експортує та імпортує. Великий дефіцит платіжного балансу є тривожною ознакою", - уточнив міністр.
"Другий показник - це стан золотовалютних резервів. Ось скільки золотовалютних ліквідних активів на рахунках Національного банку, для того щоб забезпечити будь-які пікові запити, кризові явища, для того щоб ефективно спрацювати", - додав Порошенко.
При цьому він запевнив, що зараз Україна має достатньо золотовалютних резервів.
"Можу вам сказати на сьогоднішній день офіційну інформацію, що вперше за останні місяці золотовалютні резерви коливалися, трохи падали, говорили, що вони там і на мільярд, і на 600 мільйонів, вперше за останні місяці стан золотовалютних резервів на 1 квітня більший, ніж на 1 березня", - заявив міністр.
"Протягом березня місяця стан золотовалютних резервів збільшився майже на 80 мільйонів доларів. Більше купили валюти, ніж продали. Це хороша тенденція", - розповів Порошенко.
"Умов для різкої девальвації гривні на сьогодні не існує", - підсумував він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас