Тейшейра: Україні ще рано відкривати шампанське — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тейшейра: Україні ще рано відкривати шампанське

618
Парафування угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом ще не є приводом для радості, оскільки події останніх двох років створюють труднощі для подальшого підписання і ратифікації цього документа.
Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, передає Українська правда.
Він зазначив, що вітає завершення технічного процесу підготовки угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі. "Однак, на жаль, ще не час відкривати шампанське, оскільки події, що відбуваються протягом останніх двох років, починають становити труднощі для того, щоб можна було перейти до наступних кроків, які могли б забезпечити втілення в життя цієї угоди", - сказав Тейшейра.
За його словами, зокрема, мова йде про підписання угоди про асоціацію.
Він зазначив, що чотири роки тому, коли він починав свою роботу в Україні, найголовнішим викликом був початок переговорного процесу, особливо щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Це вважалося дуже складним технічним моментом.
"У той час ніхто не міг собі уявити, що ми зіткнемося з основними труднощами, що стосуються цієї угоди, після того як ми завершимо те, що ми вважали найскладнішим, - самі переговори. І ось сьогодні ми перебуваємо в парадоксальній ситуації", - сказав він.
Нагадаємо, 30 березня глави делегацій на переговорах України і Євросоюзу Павло Климкін та Мирослав Лайчак парафували угоду про асоціацію, включаючи поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі (ЗВТ).
Переговори з цього питання почалися ще під час правління Віктора Ющенка і тривали п'ять років.
Однак парафування - це лише попереднє підписання міжнародного договору ініціалами осіб, які брали участь у його розробці, яке свідчить про підтвердження попередньої домовленості до офіційного підписання.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас