Facebook подав зустрічний позов проти Yahoo! в патентному розгляді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook подав зустрічний позов проти Yahoo! в патентному розгляді

182
Соціальна мережа Facebook подала зустрічний позов проти компанії Yahoo!, яка звинувачувала соцмережу в порушенні патентів, пов'язаних з методами онлайн-реклами.
Варто зазначити, що до числа претензій Facebook до Yahoo! Увійшли реклама на головній сторінці конкурента, використання популярного фотохостингу Flickr і технологія CORE, яка підбирає новини в залежності від інтересів користувача.
Нагадаємо, що позов Yahoo! був поданий в середині березня 2012 року. Компанія звинуватила Facebook в порушенні десяти патентів. Facebook відкинув ці звинувачення, його прес-секретар Джонатан Тоу заявив, що соцмережа жалкує про подібне рішення інтернет-гіганта, який довгий час був бізнес-партнером Facebook.
У відповідному позові Facebook вимагає визнати претензії конкурента неспроможними і заборонити йому звертатися зі схожими позовами в майбутньому. На думку представника Yahoo! Еріка Бермана, зустрічний позов Facebook є "не більш ніж цинічною спробою відвернути суд від слабких місць свого захисту".
Позов від Yahoo! був поданий на тлі наближення первинного розміщення акцій Facebook, яке може відбутися вже в травні 2012 року. Заявку на IPO компанія подала в лютому 2012 року. Facebook підстрахувався, придбано 22 березня у компанії IBM 750 патентів.
На думку експертів, компанії найбільш уразливі для патентних позовів, коли вони перебувають у процесі IPO, бо інвестори уважно вивчають ризики, пов'язані з бізнесом. Yahoo! в останні роки відзначає зниження виручки.
Нагадаємо, в компанії Марка Цукерберга вже заявили, що позов Yahoo!, яка звинувачує Facebook в неправомірному використанні десяти запатентованих технологій, може нанести бізнесу соцмережі матеріальний збиток.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас