Банки півроку не зможуть вибивати борги з українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки півроку не зможуть вибивати борги з українців

Кредит&Депозит
1995
Колекторським компаніям в Україні офіційно заборонять працювати вже наприкінці весни. Такий прогноз в інтерв'ю "Делу" дав Юрій Полунєєв, автор законопроекту про заборону колекторської діяльності.
"Мій законопроект про тимчасову заборону колекторської діяльності повинен бути схвалений. Закон про регулювання колекторської діяльності буде внесений до Парламенту, може в останні тижні роботи Верховної Ради цього скликання", - припускає народний депутат.
За його словами антиколекторський законопроект став каталізатором початку розробки закону, який би регулював діяльність колекторських компаній. "Колектори готують свій законопроект. Це підштовхнуло їх", - стверджує Юрій Полунєєв.
При цьому на час, коли колектори не зможуть виконувати свої дії, цю роботу будуть виконувати самі банки та факторингові компанії.
"Моя позиція полягає не в забороні колекторської діяльності як такої. Я вважаю, що колекторські компанії мають бути на фінансовому ринку. Однак їх діяльність, яка зачіпає простих людей, повинна бути врегульована законом", - пояснює Юрій Полунєєв.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас