Балога вимагає 65 мільйонів гривень, інакше затопить Одеську область — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога вимагає 65 мільйонів гривень, інакше затопить Одеську область

Казна та Політика
296
Стан водозахисних дамб та гідротехнічних споруд в межах Ренійського, Болградського, Ізмаїльського і Кілійського районів Одеської області, а також система протипаводкового захисту на українській ділянці Дунаю не відповідають нормативам і не гарантують захист населених пунктів, сільгоспугідь та інших об'єктів від затоплення в разі сильного паводка.
Як розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" помічник начальника Головного управління МНС України в Одеській області Майя Гринько, загальна довжина дамб на українській ділянці Дунаю складає 315 кілометрів.
Захисні дамби будувалися в 30-50-х роках минулого століття. Майже всі вони побудовані за спрощеними проектами.
"Здебільшого це земляні насипи з місцевих ґрунтів висотою від 2 до 4 метрів, шириною по гребеню 3-4 метри. Більша частина захисних дамб та споруд потребує ремонту. На окремих ділянках загальною протяжністю 31 км захисні дамби перебувають в аварійному стані в результаті руслових змін і розмиву дамб. На інших ділянках загальною протяжністю 115 км необхідна реконструкція захисних дамб", - сказала Гринько.
При цьому за її даними, технічний стан більшості шлюзів також критичний і вимагає негайної реконструкції.
У МНС очікують на активне зростання рівня води на Дунаї в кінці квітня - на початку травня.
При цьому вже зараз рятувальники фіксують підтоплення населених пунктів, сільгоспугідь та прилеглих територій Ренійського, Ізмаїльського та Кілійського районів Одеської області.
"За розрахунками, для відновлення зруйнованих гідротехнічних об'єктів і зміцнення захисних дамб та забезпечення безаварійного пропуску повені та паводків на українській ділянці Дунаю в цьому році необхідно 65,32 мільйона гривень", - резюмувала Гринько.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас