Експерт: Кризові явища на ринку житлової нерухомості триватимуть ще мінімум 3-4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Кризові явища на ринку житлової нерухомості триватимуть ще мінімум 3-4 роки

Нерухомість
503
У Києві середня вартість 1 кв. м житла на сьогоднішній день становить $1850, тоді як найбільш комфортною ціною для покупця є $1500 за 1 кв. м, вважає президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов.
"З моєї точки зору, ми тільки увійшли в кризовий стан, і будемо бачити і відчувати ще не одне "дно", принаймні, ще протягом мінімум трьох-чотирьох років. Це буде плавне зниження. Вартість 1 кв. м житла на рівні $1500 була б комфортною для покупця", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.
Рубанов також зазначив, що вже сьогодні в деяких новобудовах столиці є пропозиції великих три-чотирикімнатних квартир за ціною 7,2-7,3 тис. грн за 1 кв. м.
У свою чергу, голова комітету аналітики та статистики ринку нерухомості Союзу фахівців з нерухомості Всеволод Жоголєв вважає, що 7,2 тис. грн за 1 кв. м житла - це і є вже собівартість, проте питання полягає в тому, що сьогодні нікому купувати житло. "Я думаю, що ми зараз будемо бачити стабільну ситуацію з невеликими сигналами зростання, проте, якщо раптом щось станеться (негативне), ціна може обвалитися", - додав він.
Жоголєв також повідомив, що якщо раніше середній клас покупців житла формували представники бізнесу, то сьогодні це переважно чиновники.
За даними експертів, середній розмір торгу на ринку купівлі-продажу дешевого житла в Києві становить 3-7%, тоді як по квартирах в центрі міста досягає 20-22%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас