Кабмін пропонує прив'язати акциз на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує прив'язати акциз на нафту

Енергетика
249
Уряд України у зв'язку з подорожчанням нафти у світі і для збереження цінової стабільності на внутрішньому ринку розробляє законопроект про плаваючі ставки акцизного збору на нафтопродукти, згідно з яким величина акцизу буде залежати від котирувань нафти на світових біржах, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров в своєму блогу в Facebook.
"Вартість нафти йде вниз - акциз підвищується. Пішла вартість нафти вгору - акциз знижується. Таким чином, ми будемо гнучко стабілізувати цінову ситуацію на ринку нафтопродуктів", - пояснив він.
Він зазначив, що з березня минулого року по березень нинішнього року ціни на нафту на світовому ринку зросли майже вдвічі: з $70 за барель до $125,5 за барель. Він зазначив, що через високу ставку вивізного мита, встановлену Росією, переробка російської нафти на українських НПЗ з глибиною близько 70% є нерентабельною, що призвело до зупинки Одеського і Лисичанського НПЗ.
"Зараз обговорюється питання про безподаткове завезення 1 мільйона тонн нафти, щоб запустити в роботу наші НПЗ, що зупинилися", - повідомив глава уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас