Єгипетські митники затримали родичку Каддафі з 10 кг золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипетські митники затримали родичку Каддафі з 10 кг золота

588
Співробітники єгипетської митниці затримали на прикордонному пункті Ес-Салюм на кордоні з Лівією рідну сестру вдови екс-лівійського лідера Муаммара Каддафі - Сальму Фаркаш, а також її чоловіка.
В автомашині родички Каддафі були виявлені незадекларовані золоті прикраси вагою близько 10 кілограмів, повідомляє єгипетський інтернет-ресурс Youm7.
За інформацією прикордонної служби Ес-Салюма, при проведенні паспортного контролю у прикордонників виникли підозри, що громадянка Лівії Сальма Фаркаш, яка в'їжджає до Єгипту, має родинні стосунки з Сафією Фаркаш - дружиною загиблого лівійського лідера. Коли митна служба ретельно перевірила автомашину пасажирки, в ній були виявлені заховані коштовності загальною вагою близько 10 кілограмів, передає РИА Новости.
Єгипетська влада ухвалила рішення затримати родичку Каддафі і передати її справу до прокуратури. Прокурор звільнив Фаркаш та її чоловіка з-під варти, але зобов'язав їх виплатити 2 мільйони єгипетських фунтів (більше 300 тисяч доларів) штрафу за нелегальне ввезення золотих прикрас.
Поки зазначена сума не буде виплачена, золото родички Каддафі залишиться в Ес-Салюмі.
Нагадаємо, збройне повстання в Лівії тривало з лютого по жовтень 2011 року. За час бойових дій між прихильниками правлячого режиму і силами опозиції загинули тисячі людей, великих збитків було завдано економіці. Муаммар Каддафі, який перебував при владі в країні 42 роки, загинув 20 жовтня в околицях міста Сирт.
Після падіння в кінці серпня минулого року столиці Лівії Тріполі дружина Каддафі, його дочка і ще двоє синів сховалися в сусідньому Алжирі. Ще двоє синів лівійського вождя в даний час заарештовані.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас