Медведєв підписав закон про ратифікацію договору про ЗВТ в рамках СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв підписав закон про ратифікацію договору про ЗВТ в рамках СНД

557
Президент Росії Дмитро Медведєв підписав федеральний закон "Про ратифікацію договору про зону вільної торгівлі". Закон був схвалений Держдумою 20 березня 2012 року, нагадує прес-служба Кремля.
Рада Федерації ратифікувала договір про зону вільної торгівлі (ЗВТ) у Співдружності Незалежних Держав (СНД) 28 березня 2012 р. До цього, 20 березня ц.р., угоду про створення ЗВТ у рамках СНД ратифікувала Держдума РФ.
З моменту ратифікації договір замінює низку нині чинних угод між державами - учасниками СНД. Договір набуває чинності після закінчення 30 днів з дати отримання депозитарієм третього повідомлення про виконання його сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для вступу договору в силу. Угода укладається на невизначений термін.
Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров відзначав, що ратифікація договору про зону вільної торгівлі з СНД допоможе вирішити "газове питання" з Росією. Також, на думку Азарова, угода допоможе Україні в 2012 р. збільшити економічний товарообіг і отримати додатковий приріст ВВП на рівні 2,2%.
Угоду про створення зони вільної торгівлі глави урядів СНД підписали в Санкт-Петербурзі 18 жовтня минулого року. Робота над угодою тривала 3 роки, відбулося 14 раундів переговорів. Договір покликаний забезпечити необхідні умови для повноцінного та ефективного функціонування зони вільної торгівлі на просторі СНД і створити сприятливі умови для подальшого поглиблення інтеграції на основі норм Світової організації торгівлі (СОТ), йдеться в пояснювальній записці до документа.
Договором передбачено незастосування митних зборів щодо експорту та імпорту товарів, що походять з митних територій сторін, які уклали угоду, зведені до мінімуму винятки з номенклатури товарів, до яких застосовуються імпортні мита.
Крім того, поряд з положеннями про скасування імпортних мит угодою передбачаються зобов'язання сторін, що гарантують недискримінаційне застосування правил нетарифного регулювання, надання національного режиму, а також правила субсидування, що відповідають світовій практиці.
Крім цього, договором передбачаються правила вирішення суперечок, що служить інструментом для примусу сторін до виконання взятих на себе зобов'язань.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас