Керівник волинської Держекоінспекції попався на хабарі в 100 тисяч грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівник волинської Держекоінспекції попався на хабарі в 100 тисяч грн

Кримінал
288
Служба безпеки України затримала керівника Державної екологічної інспекції України у Волинській області та його заступника, які отримали хабар у сумі 100 тис грн від свого підлеглого, повідомляє прес-служба відомства.
"Встановлено, що посадові особи налагодили протиправну схему систематичного вимагання та отримання хабарів від керівників структурних підрозділів цього відомства. Джерелом цих коштів мали бути побори з підприємців на пунктах пропуску через державний кордон за проведення екологічного та радіологічного контролю при перевезенні вантажів", - йдеться в повідомленні.
За даними СБУ, керівник обласної держекоінспекції та його заступник вимагали у підлеглого їм керівника одного з підрозділів інспекції 100 тис грн хабара за те, щоб залишити його на посаді і надалі зобов'язали його щомісяця передавати їм по 70 тис грн, зібраних як хабарі під час здійснення контролю на пункті пропуску через державний кордон, передає Інтерфакс-Україна.
Правопорушники були затримані під час отримання хабара 28 березня. За матеріалами СБУ слідчі Генеральної прокуратури України порушили проти затриманих кримінальну справу за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або одержання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), санкція за якою передбачає позбавлення волі на 8 - 12 років з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до 3-х років.
Як раніше писав Главред, 15 березня, співробітники СБУ викрили незаконну діяльність голови однієї з міськрад Черкаської області, який вимагав хабар у розмірі 50 тис. грн.
Він пообіцяв місцевому жителю не підвищувати і не перераховувати орендну плату за користування частиною приміщення виробничої бази, яка є комунальною власністю міської ради, та відповідною земельною ділянкою, за що і вимагав хабар.
Співробітники СБУ затримали правопорушника на місці злочину після отримання частини хабара в розмірі 30 тис. грн в його службовому кабінеті.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас