Комп'ютери навчились розпізнавати брехню по очах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комп'ютери навчились розпізнавати брехню по очах

73
Вчені з Університету штату Нью-Йорк в Баффало розробили високотехнологічний поліграф.
Ґрунтуючись на рухах очей, він розпізнає, коли людина каже правду, а коли брехню. Як стверджують дослідники, їх система здатна визначити брехливе висловлювання з точністю понад 80%, передають Вести.ру.
Нова система була протестована на 40 добровольцях. До початку експерименту їм було запропоновано загадати, чи вкрали вони чек, який був виписаний на ім'я політичної партії, яку вони не підтримують. Поруч з випробуваними сідав слідчий, який спочатку ставив питання, не пов'язані з темою, а потім безпосередньо запитував про "крадіжку".
Як пише Gizmag, в цей час програма за допомогою веб-камер відстежувала порушення траєкторії руху очей, швидкість моргання і частоту, з якою учасники експерименту переводили погляд. В результаті система змогла успішно визначити брехню в 82,2% випадків, тоді як у досвідчених слідчих цей коефіцієнт склав близько 60%. Співавтор дослідження Іфеома Нвогу зазначив, що система показала вражаючі результати, незважаючи на статистично малу кількість учасників експерименту. У планах учених - ускладнити систему, яка змогла б визначати брехню не тільки за рухом очних яблук, але і м'язів обличчя, а також жестів.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас