Індія зацікавилася українськими літаками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія зацікавилася українськими літаками

548
На Міжнародній виставці сухопутних і військово-морських озброєнь DEFEXPO-2012 (м. Нью-Делі, Республіка Індія) українською експозицією зацікавилися представники збройних сил багатьох іноземних держав, зокрема Індії.
Як повідомили "Коментарям" у прес-службі "Укрспецекспорту", індійські військові проявили великий інтерес до пропозиції української сторони налагодити співпрацю в сфері постачання бойових середніх багатофункціональних літаків, бетонних плавучих ремонтних доків, а також у напрямку модернізації застарілих і поставки нових радіолокаційних станцій, зокрема, вироби "Мінерал-МЕ", в інтересах ВМС Республіки Індія. Особливий інтерес індійської сторони викликали конструкторсько-виробничі й ремонтні можливості ФСК "Море" з проектування та будівництва кораблів на повітряній подушці типу "Зубр".
Також під час виставки відбулася зустріч з начальником управління транспортної та вертолітної авіації штабу ВПС Республіки Індія. Індійська сторона з інтересом поставилася до пропозиції української сторони провести переобладнання парку індійських вертольотів сімейства "Мі" шляхом оснащення їх протитанковими керованими ракетами "Бар'єр-В" замість ПТУР "Штурм", а також установки на вертольоти нових потужних двигунів з унікальними висотними характеристиками виробництва ПАТ "Мотор Січ".
Крім того, були проведені тематичні переговори з індійською делегацією на чолі з начальником ракетно-артилерійського управління штабу Сухопутних військ Республіки Індія, а також з непальською делегацією на чолі з командувачем Сухопутних військ Непалу. Під час переговорів індійська і непальська сторони проявили особливий інтерес до протитанкових керованих ракет українського виробництва типу "Стугна", "Бар'єр", "Скіф", а також до 40-мм протипіхотного гранатомета УАГ-40.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас