Генпрокуратура погодилась на лікування Тимошенко за межами колонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура погодилась на лікування Тимошенко за межами колонії

Кримінал
751
Генеральний прокурор України Віктор Пшонка дозволив лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за межами Качанівської колонії, в якій вона утримується.
Про це сьогодні, 2 квітня, повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури.
"Розглянувши відповідні звернення захисту Юлії Тимошенко, які депутати фракції БЮТ передали генеральному прокурору України під час особистої зустрічі 23 березня 2012 року, генеральний прокурор Віктор Пшонка дав відповідне доручення Державній пенітенціарній службі України, а також Міністерству охорони здоров'я України вжити необхідних заходів, в рамках чинного законодавства, для забезпечення обстеження та лікування засудженої Юлії Тимошенко в спеціалізованому медичному закладі за межами Качанівської виправної колонії", - сказано в повідомленні.
Нагадаємо, раніше німецькі ЗМІ повідомили про те, що уряд Німеччини веде переговори з Києвом про можливе лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Берліні. Зокрема, за даними газети Suddeutsche Zeitung, переговори ведуться безпосередньо між Адміністрацією Президента України та відомством федерального канцлера Ангели Меркель.
Факт проведення переговорів Укрінформу підтвердила і прес-секретар берлінської клініки Charite, лікарі якої обстежували Тимошенко в Качанівській колонії.
Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін раніше заявляв, що українська влада зараз вивчає можливість лікування Тимошенко в Німеччині.
Сьогодні, 2 квітня, в Адміністрації Президента України повідомили, що не в їх компетенції вести переговори з приводу лікування Тимошенко за кордоном.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас