Власенко: Тимошенко хочуть дати ще 12 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власенко: Тимошенко хочуть дати ще 12 років

Кримінал
484
Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов вважає, що розгляд "сфабрикованої" проти Юлії Тимошенко кримінальної справи про діяльність корпорації ЄЕСУ знову перетвориться на судовий фарс, а адвокат Тимошенко Сергій Власенко вважає, що їй можуть дати ще 12 років.
Захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко сказав, що влада України переслідує свого головного опонента Тимошенко з метою зачистки політичного поля.
"В Україні в справі Тимошенко, на жаль, закон не діє, як в глобальних, так і в дрібних питаннях - щодо ознайомлення, щодо строків порушення цієї справи. Але основне, що в матеріалах справи немає жодних доказів провини Тимошенко. Це звичайна пропаганда, яка до юридичних питань не має ніякого відношення", - сказав він.
"На момент 1997-1998 років Тимошенко була народним депутатом України і ніяких усних вказівок нікому не давала. Жодних доказів усних вказівок нема. Навпаки, ті особи, яких нібито вважають співучасниками цього злочину, навіть не допитані у справі.
Все це свідчить про одне-єдине: влада руками прокуратури та СБУ хоче домалювати до наявних 7 років ще 12.
У діях Тимошенко немає складу злочину. Це питання досліджувалося як самою Генеральною прокуратурою, так і всіма судами, включаючи дві палати Верховного суду. Справа стосовно Тимошенко була закрита правомірно, належними посадовими особами, відповідно до КПК і за відсутності в її діях складу злочину", - підкреслив Власенко.
Нагадаємо, служба безпеки України 12 жовтня 2011 р. порушила відносно Тимошенко кримінальну справу за частиною 2 статті 15 та частиною 5 ст. 191 Кримінального кодексу. Тимошенко "звинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 мільйонів гривень, розкрадання і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 мільйонів гривень податку на додану вартість, у службовому підробленні та в ухиленні від сплати 681 тисячі гривень прибуткового податку.
Захист Тимошенко в листопаді 2011 року оскаржив в судовому порядку постанову про порушення кримінальної справи, проте Шевченківський районний суд Києва в грудні 2011 року відмовився задовольнити відповідний позов.
Служба безпеки України 20 січня 2012 р. повідомила про завершення розслідування цієї справи і передачу її матеріалів на ознайомлення Тимошенко. У січні Київський районний суд Харкова обмежив до 28 березня екс-прем'єра та її захисників у часі для ознайомлення з матеріалами справи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас