Мати Брейвіка зізналась, що відмивала гроші для сина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мати Брейвіка зізналась, що відмивала гроші для сина

Кримінал
606
Мати Андерса Брейвіка, підозрюваного в скоєнні подвійного теракту в Норвегії, зізналася на допиті в тому, що допомогла синові легалізувати близько 400 тисяч норвезьких крон, повідомили в неділю норвезькі ЗМІ.
Поліція встановила, що в 2003 і 2006 року на рахунках Брейвіка за кордоном перебувало близько 3,6 мільйонів крон. У той час він займався продажем підроблених атестатів через інтернет, пише видання Верденсганг на своєму сайті. І ця торгівля виявилася набагато більш прибутковою, ніж передбачалося раніше.
"Покупці фальшивих атестатів оплачували документи через PayPal, E-Gold або переводили кошти на банківський рахунок Брейвіка в Латвії. Потім Брейвік знімав готівку в банкоматах Осло за допомогою іноземних кредитних карток", - повідомляється на сайті телерадіокомпанії НРК.
При цьому, щоб не викликати підозр, Брейвік щоразу знімав невеликі суми. Мати Брейвіка, як встановила поліція, клала ці гроші на свій банківський рахунок, щоб потім повернути сина.
"На допиті мати розповіла, що відкрила три банківські рахунки на своє ім'я. Вона також зізналася в тому, що допомогла синові "відмити" таким чином близько 400 тисяч норвезьких крон", - відзначає НРК.
Поліція вже виявила 14 банківських рахунків в семи країнах світу, які можуть мати відношення до Брейвіка. Рахунки, крім Латвії, знаходяться в Естонії, США, Домінікані, Антигуа та інших країнах.
Раніше повідомлялося про те, що Брейвіка можуть довічно ізолювати від суспільства.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас