Точка зору: Картина у валютному блоці поки що виглядає достатньо похмуро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Картина у валютному блоці поки що виглядає достатньо похмуро

Валюта
1117
Член керуючої ради Європейського центрального банку (ЄЦБ) Марко Краніч висловив сумніви щодо того, що криза в зоні євро близька до завершення. В цілому, за словами Краніча, картина у валютному блоці виглядає досить похмуро. "Я від природи радше консервативний, і поки не побачу явних ознак поліпшення обстановки, не зможу сказати, що криза подолана", - повідомив глава Центробанку Словенії в інтерв'ю місцевим ЗМІ, передає Рейтер.
При цьому Краніч не відкинув можливості "зараження" інших держав регіону "вірусом боргової кризи".
"Особисто я поки не бачу світла в кінці тунелю", - підсумував економіст.
Переконати Краніча висловитися про ситуацію в регіоні в більш позитивному ключі не змогли навіть підсумки засідання Єврогрупи, що відбулося в Копенгагені, які викликали наснагу на фондовому ринку.
Ознаки деякого поліпшення обстановки в єврозоні побачила канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка повідомила, що Греція має шанс подолати боргову кризу за наявності політичної волі йти дорогою бюджетної консолідації. "Узгоджена програма реструктуризації грецьких боргів була проведена належним чином, і Греція отримала шанс на подолання кризи. Я не прагну прикрасити дійсність: Афіни все ще чекає важка робота, хоча значна частина дистанції вже позаду", - заявила Меркель в інтерв'ю чеським ЗМІ.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас