Точка зору: За розміщення системи ЄвроПРО Україна заплатить втратою ринків збуту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: За розміщення системи ЄвроПРО Україна заплатить втратою ринків збуту

Казна та Політика
581
Якщо Україна піде на поступки НАТО та вступить в систему протиракетної оборони НАТО в Європі, це негативно позначиться на відносинах з Росією. Таку думку УНН висловив народний депутат від фракції Комуністичної партії Олександр Голуб.
"Система ПРО в Європі - відверто антиросійський проект. І участь у ньому України буде мати наслідки для нашої економіки, для вітчизняних підприємств. Зрозуміло, як це буде сприйнято в Росії. І цілком зрозуміло, що ціна такого рішення (вступ України в систему ЄвроПРО - Ред.) буде величезною. І ця ціна буде полягати в тому, що ми втратимо цілі галузі, перш за все, наукомісткі. Ми втратимо ринки збуту, але не станемо для Заходу стратегічним партнером. Ми так і залишимося третьосортною країною, а втратимо на Сході своє стратегічне партнерство", - вважає народний депутат.
Нагадаємо, НАТО закликає Україну озвучити свою позицію щодо розгортання системи протиракетної оборони в Європі. Про це днями заявив глава Офісу зв'язку НАТО в Україні Марчін Кожіел. За словами М.Кожіел, Альянс також запрошує Україну до співпраці в цьому питанні.
Одночасно Росія вважає, що натовська система протиракетної оборони розташовується в небезпечній близькості до російського кордону. Керівництво РФ неодноразово висловлювалося проти розгортання цієї системи і про можливі дії у відповідь.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас