Син мільярдера Сороса починає власний бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Син мільярдера Сороса починає власний бізнес

748
Джонатан Сорос збирається зробити це разом з одним з провідних менеджерів батька.
Перевороти всередині компанії інвестора-мільярдера Джорджа Сороса тривають - один з його синів прийняв рішення відокремити від неї свої капітали та управляти ними самостійно, передає Reuters.
Джонатан Сорос, який у вересні минулого року усунувся від щоденного управління Soros Fund Management LLC, передбачає взяти до себе на роботу як мінімум одного з ключових співробітників свого батька, розповіли агентству кілька обізнаних джерел.
За їхніми словами, син знаменитого інвестора збирається створити власну сімейну компанію завдяки допомозі Девіда Кулсара, який зараз є директором з управління ризиками у фонді Сороса. "Джонатан хоче самостійно керувати своїми грошима, тому компанія його батька надала йому таку можливість", - розповів співрозмовник агентства.
Джонатан Сорос був судовим клерком федерального судді до того, як в 2002 році приєднався до свого брата Роберта для контролю за управлінням фонду Сороса. В даний час він є старшим науковим співробітником Інституту Рузвельта в Нью-Йорку.
Немає ніякого приводу вважати, що між батьком і сином виникнуть розбіжності - Джонатан Сорос залишається головою ради директорів їхньої сімейної компанії. Проте його рішення почати власний бізнес було прийнято після року, за час якого фонд Сороса пережив значні зміни і втратив близько 25 млрд доларів. На думку обізнаних джерел, структурні зміни сімейного бізнесу тривають, і виділення капіталів Джонатана - одна з них.
Минулого літа фонд Сороса оголосив про те, що повертає інвесторам близько 1 млрд доларів, припиняє працювати як хедж-фонд і трансформується в сімейний бізнес. Подібні зміни дозволили фонду уникнути перереєстрації в Комісії США з безпеки та обміну валюти як такого, що керує капіталами. На даний момент фонд переважно керує грошима Джорджа Сороса і його компанії. Всього у мільярдера п'ять дітей.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас