Меню останньої вечері на "Титаніку" виставлено на аукціон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меню останньої вечері на "Титаніку" виставлено на аукціон

204
Британський аукціонний дім Henry Aldridge & Son проводить аукціон з продажу предметів із затонулого лайнера "Титанік", в їх числі меню вечері і ключі від приміщення, де зберігалися ліхтарі для рятувальних шлюпок.
Меню, на якому стоїть дата "14 квітня 1912 року", оцінено в 100 тис. фунтів стерлінгів, передає РИА Новости.
"Меню з лайнера завжди дуже цінуються колекціонерами, а тут у них з'явиться унікальна можливість роздобути меню з останньої вечері, "Титаніка", - сказав глава аукціонного дому Ендрю Олдрідж.
Картка стояла на столі банкіра з Сан-Франциско Вашингтона Доджа, який їхав в США разом з дружиною Рут і сином. Місіс Додж забрала меню і поклала його до себе в сумочку. Вона з Вашингтоном-молодшим врятувалася на одній з шлюпок, а меню всі роки залишалося в цій же родині.
Ще одним цікавим лотом торгів стануть ключі, якими член екіпажу Самуель Хеммінг відкривав кімнату, де зберігалися ліхтарі для рятувальних шлюпок. Капітан "Титаніка" Едвард Сміт наказав йому забезпечити лампами всі шлюпки. Незважаючи на те, що Хеммінг знав, що корабель потоне через 30 хвилин, він зробив кілька ходок за ліхтарями і в останній захід уже змушений був плисти в крижаній воді. Естімейт набору ключів складає 50-60 тис. фунтів.
Henry Aldridge & Son регулярно проводить аукціони, пов'язані з "Титаніком" в англійському Уїлтширі.
Раніше на аукціон були виставлені листи і телеграми пасажирів і членів команди "Титаніка". Лист молодшого хірурга Джона Едварда Сімпсона оцінили в 40-50 тисяч доларів, лист другого помічника капітана Чарльза Лайтоллера - в 15-20 тисяч доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас