США дозволили Shell проводити буріння на арктичному шельфі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США дозволили Shell проводити буріння на арктичному шельфі

Енергетика
304
Федеральне агентство із захисту навколишнього середовища США 30 березня 2012 року підтвердило дозвіл нафтовидобувній компанії Shell проводити буріння на шельфі Північного Льодовитого океану. Дозвіл стосується норм забруднення повітря.
Апеляційна комісія агентства відхилила позови жителів Аляски і природоохоронних груп, які вимагали заборонити Shell використання суден для геологорозвідки з екологічних міркувань. Активісти наполягали на тому, що діяльність Shell буде сприяти забрудненню повітря і таким чином порушувати закон про чистоту повітря (Clear Air Act).
Дозвіл спочатку було видано в жовтні 2011 р. і він стосується судна "Куллук" ("Kulluk") і суден супроводу, які Shell має намір використовувати для буріння двох свердловин в 2012 р. і двох - в 2013 р. в морі Бофора недалеко від Аляски.
У січні 2012 р. компанія отримала дозвіл на використання судна "Діскаверер" ("Discoverer") в Чукотському морі на північному заході Аляски.
Представник Shell зазначив, що отримані дозволи стали першими для компанії. Раніше відсутність схвалення з боку Федерального агентства із захисту навколишнього середовища серйозно заважала планам Shell з освоєння арктичного шельфу.
Нагадаємо, 23 березня повідомлялося також, що адвокати, що представляють інтереси понад 11 тисяч нігерійців, подали позов до Високого суду Лондона проти нафтової компанії Royal Dutch Shell.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас