Уругвай запропонував Ірану рис в обмін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уругвай запропонував Ірану рис в обмін на нафту

Аграрний ринок
300
Уругвай хотів би постачати до Ірану рис в обмін на іранську нафту.
Про це, як передають РИА Новости, повідомило агентство Reuters з посиланням на уряд південноамериканської країни.
Іран раніше був найбільшим споживачем рису з Уругваю, однак санкції США і Європи щодо країни ускладнили фінансування поставок.
"Якщо Іран готовий до обміну нафти на рис, ми зробимо це", - сказав міністр сільського господарства країни Табаре Агерре.
Уругвай є ключовим експортером рису в Латинській Америці і сьомим постачальником в світі. У 2011 році країна поставила Ірану 90 тисяч тонн рису.
США і низка інших країн Заходу звинувачують Іран в розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Тегеран всі звинувачення відкидає, заявляючи, що його ядерна програма спрямована винятково на задоволення потреб країни в електроенергії.
Глави МЗС 27 країн ЄС в кінці січня схвалили введення ембарго на постачання нафти з Ірану. В рамках нового пакета санкцій передбачається, що до 1 липня всі члени Євросоюзу, які закуповують нафту у Тегерана, повинні будуть повністю згорнути імпорт з цієї країни. Крім того, низка країн, у тому числі США, Канада, Великобританія та інші країни ЄС ввели заборону на будь-які операції з іранськими банками.
Тим часом скорочення поставок іранської нафти на світові ринки вже призвело до зростання цін на паливо.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас