Україна поставила обладнання для російських АЕС майже на 140 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна поставила обладнання для російських АЕС майже на 140 млн доларів

143
Українські підприємства в 2011 році поставили для російських АЕС обладнання майже на 140 мільйонів доларів, але потенціал співпраці далеко не вичерпаний, повідомив заступник генерального директора Росатому з розвитку і міжнародного бізнесу Кирило Комаров, пишуть РИА Новости.
"По минулому році українські підприємства на наші атомні станції, що будуються, і діючі, поставили обладнання приблизно на 140 мільйонів доларів. Цифра гарна, хоча ми хотіли б її покращувати, тому що потенціал тут набагато більший", - сказав Комаров на прес-конференції, присвяченій відкриттю в Києві першого маркетингового офісу глобальної мережі держкорпорації Росатом.
Комаров додав, що Росатом готовий співпрацювати з Україною в будівництві АЕС як в Росії, так і в інших країнах.
"Росія на сьогоднішній день має найбільший з усіх країн, які володіють ядерними технологіями, портфель замовлень щодо спорудження атомних електростанцій. Ми сьогодні будуємо дев'ять блоків в Росії, і маємо портфель замовлень за кордоном близько 21 блоку", - зазначив Комаров, нагадавши, що сьогодні кожен блок АЕС коштує 3-4 мільярда євро залежно від майданчика і конкретних умов.
Заступник генерального директора Росатому з розвитку і міжнародного бізнесу підкреслив, що Україна може грати дуже істотну роль в кооперації і постачаннях устаткування в рамках реалізації цих проектів, оскільки технологічні і виробничі бази України та Росії в атомній сфері будувалися на єдиному фундаменті.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас