В Україні створять реєстр монофункціональних міст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять реєстр монофункціональних міст

888
Глава Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ доручив апарату федерації створити реєстр монофункціональних міст і містоформуючих підприємств України.
Про це Фірташ заявив під час зустрічі з жителями міст Красноперекопськ і Армянськ, присвяченій питанням соціальної відповідальності бізнесу.
За його словами, в Україні з 459 міст 122 є монофункціональними. Це міста, життя в яких залежить від діяльності одного або кількох містоформуючих підприємств. У них проживає близько 2,5 млн. осіб. "У цих містах, які волею-неволею прив'язані до 2-3 підприємств, або навіть до одного, якщо закривається підприємство, людині працевлаштуватися неможливо. Якщо в місті-мільйоннику людина, що втратила роботу, може знайти нову, то в мономісті їй йти нікуди", - цитує Фірташа прес-служба федерації.
Глава федерації вважає, що реєстр мономіст і містоформуючих підприємств України дозволить Федерації комплексно вивчити ситуацію. "Потрібно уважно подивитися і зрозуміти, що відбувається з такими містами, а потім - виходити до Уряду з конкретними пропозиціями щодо поліпшення соціально-економічної сфери, для того щоб стимулювати процеси розвитку цих міст", - додав Фірташ.
За його словами, основне завдання для мономіст - працювати над програмами диверсифікації економічного життя. Необхідно розвивати малий і середній бізнес. Це дозволить скоротити залежність міста від одного-двох великих підприємств. Новий реєстр передбачає не тільки аналіз проблем і потреб мономіст, а й вивчення проблем, які гальмують розвиток містоформуючих підприємств. "Ці підприємства повинні мати достатні можливості для економічного зростання, щоб надавати повноцінну підтримку своїм містам", - підсумував Фірташ.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас