Хорошковський: є причини для перегляду несправедливої оцінки суверенного боргу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: є причини для перегляду несправедливої оцінки суверенного боргу України

Казна та Політика
522
Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський провів зустріч з експертами місії технічної допомоги Міжнародного валютного фонду, де розповів про позитивні сигнали для підвищення довіри до України, повідомили УНН в прес-службі КМУ.
Експерти представили основні результати роботи Місії, яка знаходиться в Києві з 19 березня з метою вдосконалення системи середньострокового бюджетного планування в Україні.
Основну увагу було приділено обговоренню пропозицій щодо встановлення середньострокового контрольного показника витрат, зміни строків подання до Верховної Ради України бюджетних документів для більш повного врахування прогнозних макроекономічних показників, а також створення нерозподіленого резерву бюджету в розмірі 2-3% від загальної суми витрат.
Хорошковський наголосив на необхідності продовження роботи в даному напрямку з урахуванням реалій української економіки.
Він підкреслив: "Україна - це країна, яка динамічно розвивається, і тому зміни економічної ситуації вимагають більш гнучкого підходу до процесу бюджетного планування. Протягом останніх двох років економіка залишається стабільною і адаптованої до існуючих ризиків. Це має стати позитивним сигналом для підвищення довіри до України і перегляду несправедливої оцінки ризикованості її суверенного боргу".
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас