Ціни на квитки в поїздах будуть залежати від дня тижня і сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на квитки в поїздах будуть залежати від дня тижня і сезону

1646
В Кабмін на затвердження подано наказ, який докорінно змінить ситуацію з цінами квитків на поїзди: їх можуть почати продавати з сезонними знижками і націнкою в свята, пише Сегодня.
У наказі йдеться, по-перше, про те, що за купе в поїздах, що курсують по Україні, з 1 квітня доведеться платити трохи дорожче - на 3,4%. Наприклад, квиток на поїзд №12 до Сімферополя буде на 9 грн дорожче (зараз 265 грн). Не зміниться вартість проїзду в плацкарті і СВ. Нагадаємо: це перше із запланованих у цьому році трьох подорожчань, кожне на 3,4%.
В наказі МІУ також передбачено, що ціна проїзду буде залежати від дня тижня і сезону. Правда, вчора було неясно, чи збереглося це нововведення в погодженому з іншими міністерствами варіанті наказу. МІУ запропонувало брати з пасажирів за квиток на 2-7% дорожче влітку і перед святами, коли попит більший. І дешевше на стільки ж - ранньою весною і пізньої осені, коли люди їздять менше. Також у вівторок і середу проїзд може стати дешевшим на 10%, ніж у понеділок, четвер і суботу, а в п'ятницю та неділю ще на 10% дорожче, ніж в ці три дні.
Пояснення просте: зазвичай поїзди найбільше "заселені" по п'ятницях і неділях і найменше - по вівторках та середах. Наприклад, купе в поїзд №11/12 "Київ - Сімферополь" (зараз 265 грн) 9 травня може коштувати 197 грн (за рахунок того, що в цей день тариф всього 80% і 9 травня 2012 р. випадає на середу - діє додаткова знижка 10%). А 30 грудня ціна на той же квиток злетить до 350 грн (10,5% - загальне подорожчання за рік, плюс 10% - сезонне і 10% за п'ятницю).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас