У Європі дії "Газпрому" назвали "шоу для України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі дії "Газпрому" назвали "шоу для України"

Енергетика
2194
У той час як продаж чеського оператора газопроводів - компанії Net4Gas - виглядає все більш неминучою, місцеві політики побоюються, що російський енергетичний гігант "Газпром" тільки й чекає, щоб схопити цей стратегічний шматок європейської інфраструктури. Проте, деякі аналітики кажуть, що нещодавня позиція "Газпрому" є тільки шоу для України. Про це повідомляють чеські ЗМІ.
Net4Gas контролює мережу, яка складається з 3640 км газопроводів, які постачають газ в Німеччину, Францію, Польщу і Словаччину, а також дозволяють транспортування газу для внутрішнього споживання в Чеській Республіці. Вона вважається одним з основних маршрутів для транзиту газу в Центральній Європі, однак німецький власник - компанія RWE - назвала її одним з активів, який буде проданий як частина масштабного плану з розукрупнення компанії.
Нагадаємо, що ціна Net4Gas була об'єктом багатьох спекуляцій після того, як "Газпром" нещодавно погрожував повним обходом України в поставках газу до Європи після закінчення газопроводу "Південний потік" в 2015 році.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас